”Mind the Gap – Glappet mellan svensk skollagstiftning och internationella konventioner” Riksdagen 2016

Claphaminstitutet höll onsdag den 16/11 tillsammans med Kristna Friskolerådet och Scandinavian Human Rights Lawyers ett mycket välbesökt seminarium i riksdagshuset under titeln ”Mind the Gap – Glappet mellan svensk skollagstiftning och internationella konventioner”. På grund av det stora intresset fick vi byta till en större lokal, och även den blev fulltecknad så att vi tvingades säga nej till ytterligare besökare.

Under seminariet presenterade vi den internationella rapporten Freedom of Education Index 2016 där Sverige i utbildningsfrågor placerar sig klart lägre än vi gör i andra mänskliga fri- och rättigheter. De utländska gäster som presenterade den internationella situationen var Luca Volontè från organisationen Nova Terrae, samt Claire de Lavernette och Ignasi Grau från organisationen Oidel, som arbetetar med utbildningsfrågor genom FN.

För att presentera glappet mellan svensk skollag/praxis och internationella konventioner talade Ruth Nordström och Sven Magnusson. Föredragen, inklusive inledningsanförande av Claphaminstitutets direktor Per Ewert, finner du sammanställda på vår YouTubekanal samt inbäddade här nedan. Allra först kommer en kort sammanfattning av seminariets innehåll.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *