Konferensen ”Uppdrag: Guds rike” – Clapham anordnar spår för kristna naturvetare

”Uppdrag: Guds rike” är en nationell konferens för ledare och andra som längtar efter att se Guds rike komma till uttryck i vår tid. Konferensen hämtar sin inspiration från den internationella European Leadership Forum. Den första svenska upplagan gick föregående höst, och nu satsar vi ännu större inför årets arrangemang.

Konferensen går i Korskyrkan, Stockholm, 22-23 november, lägre anmälningsavgift gäller fram till 1 november. All praktisk information och program hittar du på konferenssajten.

Utöver de gemensamma samlingarna finns fem olika fördjupningsspår, varav flera har ett naturligt samband med Claphaminstitutets arbete: Samhällspåverkan, Apologetik, Kristna naturvetare, Pionjär samt Förkunnare. Clapham är ansvariga för det spår som inriktar sig mot kristna naturvetare. Här är något av innehållet i detta spår:

På vilka sätt kan kristna naturvetare uppmuntra varandra och via sitt arbete vara med och utbreda Guds rike, styrka tilltron till Bibeln och vara en röst i samhällsdebatten? I detta spår kommer fokus att ligga på hur Bibeln och den kristna tron har påverkat naturvetenskaperna, både historiskt och i dag. Djupdykningar görs i ämnen som: Vilka spår av design finner vi i cellen, i naturen och i kosmos – i stort och smått? Hur harmonierar Bibelns och genetikens beskrivningar om människans ursprung? Vad har Bibelns människosyn att tillföra i debatten om Artificiell Intelligens? Några av de medverkande i spåret är Fred Nyberg (prof em i biologisk beroendeforskning), Ola Hössjer (professor i matematisk statistik), Johan Eddebo (fil dr i religionsfilosofi), Sebastian Ibstedt (fil dr i mikrobiologi).

För frågor och mer info, använd kontaktformuläret längst ner på konferenssajten. Varmt välkomna med till en konferens som förhoppningsvis kan fortsätta växa och få betyda mycket för många svenska kristna!