Per Ewert vald till ny direktor för Claphaminstitutet

Claphaminstitutet har hållit sitt årliga rådsmöte. Mötet som hölls i Sveriges Riksdag fick höra Siewert Öholm – presentation överflödig – dra upp de långa trendlinjerna för tro, massmedia och kyrka under de senaste decennierna.

Årets rådsmöte genomförde också det första stora skiftet i Claphams åttaåriga historia. Stefan Swärd, som varit institutets ordförande sedan starten 2008 steg av som ordförande, och avtackades med manschettknappar med riksdagens emblem, så som det anstår en doktor i statsvetenskap.

Ordförandeposten övertogs då av Tuve Skånberg, som varit en såväl trogen som förtroendeingivande direktor för Claphaminstitutet ända sedan dess begynnelse, och samtidigt lämnade han direktorns stafettpinne vidare till Per Ewert.

–          Claphaminstitutet har blivit en av kristenhetens viktigaste tankesmedjor, med i snitt en publicerad debattartikel i veckan under åtta år. Det är glädjande att detta viktiga arbete förs vidare med Per Ewert som direktor, säger Tuve Skånberg.

Per är väl känd i institutet: han har varit med som skrivande Fellow sedan 2008, och sedan 2010 som arbetande informationssekreterare. Per har sedan årsskiftet inlett ett doktorandprojekt på de historiska drivkrafterna bakom Sveriges sekulariseringsprocess. Han är ledarskribent på Världen Idag och författare till flera böcker, senast ”Sherlock – Fallet med den tomma graven” som försvarar Jesu uppståndelse.

–          Clapham är en unik och viktig röst i svensk samhällsdebatt, säger Per Ewert.

–          Det finns ingen som på samma sätt samlar kristna ledare och ämnesexperter under ett paraply. Jag känner mig därför både hedrad och inspirerad över möjligheten att få leda det här arbetet vidare. Vi lever i ett av världens mest sekulariserade länder, och behovet av en varm och tydlig kristen röst har sällan varit större än nu.

Siewert

Siewert Öholm

 

Per och Tuve 2

Per Ewert och Tuve Skånberg