Vi lanserar Clapham Resurs

Som ett led i att etablera Claphaminstitutet som en ledande kunskaps- och resursbank för opinionsbildning och forskning på kristen grund i Sverige lanserar vi nu fliken Resurser här på vår webbplats, och vi gör det med den allra första texten i serien Clapham Resurs.

Den här första resurstexten är ”Tio orsaker till att kristna skolor behövs”, författad av vår Fellow Sven Magnusson, friskolerektor och vice ordf i Kristna Friskolerådet, som tillsammans med Clapham släppte den här texten i bokform under Almedalsveckan i somras. Texten är den första i en tänkt fortlöpande publicering av fördjupande texter med fakta och argument för en biblisk hållning i aktuella samhällsfrågor.
 
På vår resurssida har vi också börjat bygga upp en bank med länkar till rapporter, fakta och argument för en kristen grundsyn på olika områden i samhället. Dels länkar vi vidare till samarbetspartners, andra länders tankesmedjor och organisationer som arbetar i liknande ärenden som Clapham, men också till användbara hemsidor och material under de ämnesområden vi arbetar med. Detta är en första start – vi tar tacksamt emot konstruktiva synpunkter på info@clapham.se