Ny antologi om dödshjälp, Zoomseminarium 18/11

I anslutning till den återkommande debatten kring dödshjälp har en ny skandinavisk antologi publicerats i ämnet under titeln ”Dödshjälp i Norden? Etik, klinik och politik”. Den omfattande boken, författad av initierade ämnesexperter, är en e-publikation och finns för fri läsning och nedladdning. Tre av kapitlen är på svenska, och dessa kommer att presenteras på ett releaseseminarium i Sveriges riksdag onsdag den 18 november kl 12.00-13.15. Medverkande författare är:

  • Dr Theo Boer, Nederländerna (som talar flytande svenska) utifrån sitt kapitel ”Erfarenheter från femtio år med dödshjälp i Nederländerna”.
  • Mikaela Luthman, om erfarenheterna från Oregon, vars kapitel i boken är en sammanfattning av Claphaminstitutets rapport Hotet mot värdigheten
  • Sven Román, utifrån sitt kapitel ”Psykiatri och dödshjälp”

Under seminariet kommer även ett inslag från Claphaminstitutets nya dokumentärfilm Livsfarliga lagar att visas. På grund av Coronasituationen är endast riksdagsledamöter och övrig personal inne i riksdagen välkomna att delta fysiskt i seminariet. Seminariet kommer dock att sändas via Zoom, och samordnas av Claphaminstitutet med stöd av Livets Fond. Du anmäler dig till seminariet via mejl, info@clapham.se och får då Zoomlänken skickad till dig.

Vi tror att detta kan bli ett mycket värdefullt informationstillfälle. Varmt välkommen!